Bezárás
Amikor a szoptatás mégsem könnyen megvalósítható…

Amikor a szoptatás mégsem könnyen megvalósítható…

Néha szoptatás mégsem olyan könnyen megvalósítható, de az igény szerinti és 100%-os anyatejes táplálás igen.
Az alábbi történetben hatalmas fejlődés és alázat van, és még hosszú az út, viszont megéri, mert az anyatej előnyei megfizethetetlenül mutatkoznak.

Levivel május végén találkoztam először. 2 hónapos volt akkor. Egészséges első, problémamentes várandósság után, komplikációk nélküli hüvelyi szülésből érkezett e világra. Az aranyórát élvezte a friss család, mikor minden előzmény nélkül Levi légzése leállt és újra kellett éleszteni. Az ekkor őt ért oxigénhiányos helyzetnek és az elkerülhetetlen beavatkozásoknak lettek következményei. Nem lehetett szájon keresztül táplálni többet és nagyon feszes lett az izomtónusa testszerte.

 

Gyomorszondás táplálás
Gyomorszondás táplálás

Amikor hazaengedték őket a kórházból, komplex fejlesztés kezdődött, ennek során kerestek fel engem is. Ma Magyarországon kevés olyan kranioszakrális kezelő dolgozik, aki gyermek, csecsemőkezelésben jártas és egészségügyi alapdiplomával rendelkezik, így Levit alkalmanként 100km-re hozzák el hozzám a szülei kezelésre.
Legelső alkalommal sok időt töltöttünk azzal, hogy az összes addigi leletet, zárójelentést végigolvastam és átbeszéltünk.
Kikérdeztem a szülőket a többi fejlesztő módszerről, ott miket javasoltak, hogyan tudunk együttműködni és hatékonyan kiegészíteni egymás munkáját.
Csak utána kezdődhetett a kapcsolatfelvétel Levivel. Ez az első kezelés során nagyon finom megközelítéssel is erős és jelzésértékű sírásba torkollott. Gyakorlatilag csak közelítettem az arca, az állkapcsa felé és megfeszült. Érezhető volt, hogy félt, az eddigi élete során neki sosem volt komfortos, ha az arcához értek, sok fájdalmas beavatkozáson kellett átesnie. Az érzelmi megterhelés, félelem mind érződött a háti szakaszon, a mellkason. Iszonyúan feszes, magát C ívben hátrafeszítő csecsemőt kell elképzelni. A kezelés döntően édesanyja karjaiban történt.
Pár alkalom után megindult a kézmozgás fejlődése, a hasrafordulás gyakorlása, nagyon jelentősen csökkent az izomtónus feszessége.

6 hónaposan képes mindkét irányba hasra és visszafordulni, megfogni a játékot, a kezét a szájához vinni, néha megkóstolni a mellet, és egyet-egyet nyelni. A száj kezelését eddig egyszer engedte meg, akkor pár csepp anyatejet le is nyelt kezelés hatására. Ez nagyon fontos mérföldkő, hiszen őt hasfali szondán keresztül táplálják lefejt anyatejjel. Ezúton is a legnagyobb tisztelettel meghajlok az édesanyja előtt, aki naponta többször fej hónapok óta, és közben sűrű napirenddel járnak többféle fejlesztésre! Kizárólag anyatejjel látja el Levit, nem volt szükség soha pótlásra!

Mi történik kezelés közben?
Nagyon finom, kb 5 grammos nyomással kapcsolódom Levi testéhez, a koponyacsontokhoz, az állkapcsához, a gerincéhez, a végtagjaihoz. Ez a finom nyomás tud olyan hatással lenni a gerincvelőre, az agyhártyákra, a csigolyán kilépő idegekre és a fasciára, hogy lokalizálva a feszültség kiindulását, oldani is tudjuk azt. Oldja a fájdalmas kezelések következtében kialakult félelmet és sokkot.
Egy kezelés a tapasztalataim szerint 2-3 napra hoz változást, aztán visszahúz a régi mintákba. Idő kell, és több kezelés, hogy a közben elért pozitív változások, lazítások beépüljenek a szervezetbe. Minél régebbi vagy súlyosabb a probléma, annál több kezelésre lehet szükség. Egy alkalommal nem nagyon lehet csodát csinálni, de ez az összes fejlesztő metódusra, terápiára igaz. Nem véletlenül járnak a többi fejlesztésre is hónapok óta.

Levi anyukája kb.napi 1000 ml tejet tud fejni, hatalmas kitartással, ez most kezd kevés lenni, mert a hozzátáplálás nyilván nem olyan ütemben halad, mint szokványos esetekben. Kihangsúlyoznám, hogy az elmúlt fél évben Levi kezelése csak egyszer maradt el, azért, mert beteg volt. Ami feltűnően alacsony, és biztosan közrejátszik az anyatej védő szerepe.
Természetesen folytatjuk a közös munkát, és csodálattal figyeljük Levi mosolyát és huncutságát!

Amennyiben úgy érzed, Nektek is segithetek a szoptatási tanácsaimmal és a kranioszakrális terápia gyengéd támogatásával, keress nyugodtan az alábbi elérhetőségeimen: