Bezárás

Vélemények

Minden egyes család, minden édesanya és minden kisbaba egy személyes történet.

Édesanyák írták:

Leendő kolléganők visszajelzése a konzultációkról

tejserkento.hu

Novembertől több védőnő és gyermekorvos az én online konzultációimnál töltötte a gyakorlatát megfigyelőként.

Az ő visszajelzéseikből néhány:

 

Élmény volt veled mindkét tanácsadás, hatalmas energiád van, hogy még munka után így tudsz figyelni és tanácsot adni!

 

Édesanya a tanácsadás kezdetén feszültebb, nyugtalanabb volt, aggódott a baba miatt. Aztán ahogy egyre több információ került a helyére, és a baba is ügyesen szopizott, megnyugodott. Úgy érzem nagyon sokat jelentett számára ez a konzultáció.

 

Annamária ezúttal is rendkívül magabiztosan és jól reagálta le sorban egymás után a felvetett problémákat. Kiforrott, érett tanácsadói rutinnal, biztos szakmaisággal közelítette meg a kérdéses helyzeteket. Nagyon megerősítően hatott az anyára biztató szavaival támogatva őt abban, hogy az anyai ösztönök mindig biztos segítőink, bármilyen probléma is adódik az úton.

 

Nagyon tetszett a tanácsadás során az, hogy egy kezdetben feszült, sok mindenért aggódó édesanya hogyan válik a szemem előtt nyugodt, mosolygós anyukává.

 

Az apát is nagyon rutinosan kérte meg a különböző kamera beállításokra, és az oldaliságot is – ami sokszor hirtelen nem is olyan egyszerű – játszi könnyedséggel kezelte. Úgy vélem az anya választ kapott minden kérdésére, és egyáltalán nem maradt benne semmilyen bizonytalanság. Annamária empátiája, értő- és együttérző figyelme végig az anyával közös pályán tudta őket tartani, mely véleményem szerint valódi kulcsa a segítő hivatásnak.

 

Megértő, segítő kommunikációja, szakszavaktól mentes, érthető, gyakorlatias stílusa láthatóan oldotta a kezdetben feszült szülőket. Remélem helyzetük megnyugtató módon rendeződött. Sok esetben a szakember találékonyságára is nagy szükség lehet, ha konkrét dologról szeretne megbizonyosodni és személyes vizsgálat nélkül nincs erre lehetősége.

Lelkiismeretfurdalásom volt, hogy nem tudom csak szoptatással táplálni a lányom

tejserkento.hu

Négy hónapos volt a kislányunk, amikor egy barátnőm célzottan Ancsa megkeresését javasolta. Akkor már nagyon el voltam keseredve, hogy gyermekorvosi javaslatra az anyatej mellé tápszert is adnom kellett a babánknak. Folyton aggódtam, hogy elapad a tejem, és lelkiismeretfurdalásom volt, hogy nem tudom csak szoptatással táplálni a lányom. Ancsa végtelen megértéssel és gyakorlati jótanáccsal látott el. Miközben természetesen a szoptatás elsődlegességét és mindenkori előnyeit hangsúlyozta, segített megnyugtatni és elfogadni, hogy a tápszer-kiegészítés nem ‘bűn’, viszont olyan technikákat mutatott, amivel intenzívebb és eredményesebb lehet a szoptatás. Akkor ott fejben megmentett engem ?

Azóta is szoptatom a 10 hónapos totyogósunkat, és voltak időszakok, amikor alig volt szükség tápszeres pótlásra. Később is segítőkészen válaszolt Ancsa az éjjeli szoptatással és leválasztással, vagy akár a súlygyarapodással kapcsolatos kérdéseimre. Nála valóban előítélet mentesen van lehetőség kérdezni és érdemi válaszokat kapni.

Köszönöm!

Dóra, 31

Segítség az éjszakai szoptatással kapcsolatban

tejserkento.hu

22 hónapos kisfiam éjszakai szopizásainak mérséklése miatt kerestem fel online konzultáció keretében Annamáriát.

Már az első pillanatban nagyon szimpatikus volt. A konzultáció alatt végig megértő és segítőkész. Nagyon jó tanácsokat kaptam Tőle, amiket sikeresen tudtam alkalmazni. ?

 

Eszter

Segítség egyetlen mozdulattal

Timi baba - Martfű
Harmadik gyermekem  születése után vettem fel a kapcsolatot Annamarival. Mindkét mellem kisebesedése arra kényszerített, hogy felfüggesszem a szoptatást az akkor 2 hetes babámnál. Amíg gyógyultam, addig lefejt tejet kapott a lányom. Amikor eljött a pillanat, hogy újra szoptathatok, nagy elkeseredésemre sehogy sem sikerült! Ekkor találtam rá Annamarira, akivel személyes találkozót beszéltünk meg az otthonunkban.
Nagyon alapos és szimpatikus volt elsőre is. Figyelt minket, hogy boldogulunk és rögtön meglátta a problémát! Tulajdonképpen egyetlen mozdulattal tudott segíteni. Olyannyira, hogy a következő 2 órán át végig szopizott a gyerkőc.
Másfél évvel később az elválasztáshoz kértem a segítségét és ezzel sem volt különösebb probléma. Nem siettettem, így végül is 20 hónapos korában maradt abba a szoptatás.
Nagyon hálásak vagyunk Annamarinak! Köszönjük!
Évi és Timi baba

Úgy tűnt nincs segítség…. De mégis!

Zente baba

Rövid történetemmel segíteni szeretnék azoknak a kismamáknak, akik esetleg hasonló cipőben járnak, mint én jártam. Szóval, hónapokig rohangáltam heti szinten orvosról-orvosra, több városba folyamatos mellgyulladással, tejcsatorna elzáródással, visszatérő blebbel*. Számtalan orvossal, tanácsadóval beszéltem, senki sem tudott segíteni. Odáig elfajult a dolog, hogy majdnem megműtöttek tályog gyanújával, azt tanácsolta a sebész orvos, mindenképpen apasszam el, vagy hamarosan találkozunk a műtőben. Utolsó nekifutással úgy döntöttem, hívok még egy szakembert, az utolsót, s ha nem tud segíteni, a végleges apasztásnál döntök. (sajnos kezdett már rámenni a családi életemre is a hosszas szenvedés) Ekkor vettem fel a kapcsolatot Ilyés Annamária laktációs szaktanácsadóval, aki kijött hozzánk és alapos megfigyelés mellett tanácsokat adott. Azt hiszem ki merem jelenteni, 2 hónapja nem volt egyetlen gyulladásom, sem elzáródásom. Lassan 9 hónapos kisfiamat szoptatom továbbra is, zökkenőmentesen. Tehát bárkinek, bármilyen problémája akad, teljes szívemből ajánlom őt!

*Súgó: A bleb tejhólyag. A tejcsatorna kivezető nyílására ránő a bőr, icipici hólyag képződik, mögötte pedig következményes túltelítődés, mellgyulladás.

Regina és Zente, Békéscsaba 2016. 03.

Polli már nem sztrájkol

Polli baba

2018. júliusában született kislányunk, Polli. Császáros voltam, nem indult azonnal a tejem. Már a kórházban cumisüvegből kapott tápszert, közben sűrűn cicire tettem. Hazaérve a kórházból, még mindig nem volt elegendő anyatej, pótoltuk tápszerrel. 11 naposan Polli rájött, hogy a cumisüvegből jobban jön és egyik napról a másikra elutasította az anyatejet. Annamarit felhívtam, mivel mi nem boldogultunk, ki is jött hozzánk még aznap.  Azt gondoltuk, ez a hajó már elment, de azért próbáljuk meg. Órákon át próbáltuk Pollit cicivel kínálni, minden alkalommal elutasította, sírás kíséretében. Annamari türelmesen, segítőkészen figyelte Polli minden reakcióját és segített, hogy én is higgadt maradjak. Egyszer csak sikerült a szopási sztrájkját lebírkóznunk. Azóta Polli nagy örömünkre anyatejes és semmiféle műanyagot nem fogad el, se cumit, se cumisüveget. Annamari háromszor volt kint nálunk, minden felmerülő kérdésemre készségesen válaszolt, még hétvégén is! Nagyon hálásak vagyunk neki, amiért segített a kezdeti nehézségeken túljutnunk, nélküle nem sikerült volna a cumizavart és a szopási sztrájkot legyőzni.

Kriszti és Polli Törökszentmiklósról